Dolazak "Kampine" dobar signal

Bez autora
Feb 05 2012

Dolazak na tržište Srbije velike svetske kompanije kao što je holandska "Kampina" imaće pozitivan uticaj na domaću industriju mleka i poljoprivredne proizvođače. Kada tako velika svetska kompanija pokazuje interes da ulaže kod nas, to znači da je Srbija zemlja sa ogromnim mogućnostima koje u budućnosti treba još bolje da iskoristi. Specifičnost kompanije "Kampina" je u tome što je organizovana kao zadruga sa više hiljada vlasnika, što bi trebalo da ima povoljan uticaj i na srpske poljoprivredne proizvođače. Svaka konkurencija, posebno na tržištu hrane, dobrodošla je u Srbiji. Obe strane, i "Imlek" i "Kampina", nakon potpisivanja Sporazuma očekuju da se prodaja što pre realizuje. Kompanije "Rojal Frislandkampina" i "Salford kapital partners" potpisale su Memorandum o razumevanju o akviziciji preduzeća Imlek A.D. Beograd i Mlekare A.D. Subotica, sa ciljem da se utvrdi poslovna pozicija "Frislendkampine" u jugoistočnoj Evropi - regiji sa 76 miliona potrošača.

Dolazak "Kampine" dobar signalMinistar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović ocenio kao povoljan dolazak holandske "Kampine", koja je juče potpisala sporazum o razmevanju sa "Imlekom" i "Mlekarom Subotica".

Dolazak na tržište Srbije velike svetske kompanije kao što je holandska "Kampina" imaće pozitivan uticaj na domaću industriju mleka i poljoprivredne proizvođače, ocenio je danas ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović.

Kada tako velika svetska kompanija pokazuje interes da ulaže kod nas, to znači da je Srbija zemlja sa ogromnim mogućnostima koje u budućnosti treba još bolje da iskoristi, rekao je Petrović u Privrednoj komori Srbije.

On je objasnio i da je specifičnost kompanije "Kampina" u tome što je organizovana kao zadruga sa više hiljada vlasnika, što bi trebalo da ima povoljan uticaj i na srpske poljoprivredne proizvođače.

Svaka konkurencija, posebno na tržištu hrane, dobrodošla je u Srbiji, rekao je ministar i pozvao druge investitore da ulažu.

Petrović je istakao da obe strane, i "Imlek" i "Kampina", nakon potpisivanja Sporazuma očekuju da se prodaja što pre realizuje.

Kompanije "Rojal Frislandkampina" i "Salford kapital partners" potpisale su Memorandum o razumevanju o akviziciji preduzeća Imlek A.D. Beograd i Mlekare A.D. Subotica, sa ciljem da se utvrdi poslovna pozicija "Frislendkampine" u jugoistočnoj Evropi - regiji sa 76 miliona potrošača - saopšteno je juče u Amersfortu u Holandiji.

"Imlek i "Mlekara Subotica" posluju, kao nezavisni proizvođači mlečnih proizvoda na području zapadnog Balkana. Zajedno opslužuju tržište od oko 25 miliona potrošača, a ukupan prihod kompanija iznosi oko 270 miliona evra.

Inače, ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović danas je sa makedonskim zvaničnicima potpisao Sporazum o fitosanitarnoj saradnji i Sporazum o bezbednosti hrane i veterinarstva, kako bi se omogućio nesmetan promet biljnih i životinjskih vrsta i proizvoda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik